Skip to content

25. un 26. maijā notiks atlase uzņemšanai Skeletona akadēmijā

Skeletona akadēmija ir jaunākā Siguldas Sporta skolas interešu izglītības programma, kas ļaus jauniešiem ar talantu skeletona sportā pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās visā pasaulē. Atlase uzņemšanai notiks 25. un 26. maijā Siguldā, kad jauniešiem būs jāveic 20 metru skrējiens gaitā un tāllēkšana no vietas, tāpat tiks pārbaudīta arī sportista lokanība. Atlasei var pieteikties ikviens, kurš interesējas par skeletonu, vēlas kļūt par skeletonistu un ir gatavs uzcītīgi strādāt!

Uz atlasi tiek aicināti 10–17 gadus veci jaunieši, tērpušies treniņtērpā un atbilstošos apavos. 25. maijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 atlase notiks Siguldas pilsētas stadionā, bet 26. maijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 – Fischer Slēpošanas centrā. Lai pieteiktos atlasēm, nav jāatbilst īpašiem parametriem, bet svarīga ir vēlme uzcītīgi strādāt! Pieteikums jāsūta uz e-pasta adresi ivo@lvmd.lv vai jāzvana uz tālruņa numuru 28706962.

Tie, kas būs izturējuši pirmo atlases kārtu, nonāks 2. kārtā, turpinot cīņu par iespēju piedalīties treniņprocesā un apmeklēt, kā arī uzsākt sacensties dažādās pasaules valstīs un kontinentos. Jauniešiem tiks dota iespēja trenēties pie profesionāliem treneriem ar daudzu gadu pieredzi skeletonā un, sasniedzot augstus sasniegumus, pretendēt uz Latvijas Olimpiskās vienības stipendiju. Tas ir arī ceļš uz duālo karjeru, jo sportistiem ar augstiem sasniegumiem ir paredzētas budžeta vietas dažādās Latvijas augstskolās. Labākie skeletonisti no Siguldas Sporta skolas varēs piedalīties 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā un turpināt ceļu uz 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Itālijā, nodrošinot skeletona pēctecību Siguldas sporta karaļiem.