Skip to content

Siguldas Valsts ģimnāzija 100 skolu konkurencē Virtuālajā Latvijas skolu Ziemas festivālā iegūst 5. vietu!

No 19. februāra līdz 4. martam jaunieši no 100 Latvijas skolām piedalījās XXIV Latvijas skolu Ziemas festivālā, kurš šogad pirmo reizi notika pavisam citādākā formātā, kā līdz šim – virtuāli. Siguldas novadu šajās Latvijas mēroga sacensībās šogad pārstāvēja Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Laurenču sākumskolas, Siguldas 1.pamatskolas un Allažu pamatskolas audzēkņi. Katra skola sacensībām varēja pieteikt 30 skolēnus – 15 zēnus un 15 meitenes.

Ziemas festivāla virtuālā norise, kā uzsvēra Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis, bija vērienīgs izaicinājums rīkotājiem: “Virtuālais Latvijas skolu Ziemas festivāls ir pirmās šāda veida sacensības, kas īstenotas Eiropā, aptverot ziemas un ziemā pieejamus sporta veidus, kurās brīvi var iesaistīties ikviens skolēns. Kopš festivāla pirmsākumiem ziemas sporta sacensībām bijuši dažādi nosaukumi un norises vietas. Iepriekšējais Ziemas festivāls notika 2019. gada martā Ērgļos un Viešūra kalnā, pulcējot vairāk nekā 1300 dažāda vecuma skolēnus no 139 skolām, kas pārstāvēja lielāko daļu Latvijas pašvaldību.”

Šogad festivālā tika sadalīti vairāk nekā 200 medaļu komplekti, attālināti īstenojot iekšējas sacensības gan katras skolas ietvaros, gan valsts mēroga ieskaitē un savstarpējā skolu kopvērtējumā. 

Festivāla formāts paredzēja divu nedēļu garumā katram skolēnam individuāli veikt pēc iespējas garāku attālumu brīvi izvēlētā apvidū, sacenšoties ziemas un ziemā pieejamos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, snovbordā, skriešanā un iešanā, rezultātus fiksējot ar pašu viedtālruņiem vai sporta pulksteņiem, izmantojot populārākās bezmaksas sporta lietotnes. Skolēnu sportisko aktivitāšu sniegums tika apkopots speciāli Ziemas festivālam izveidotā platformā, bet kausu un medaļu ieguvējus sacensībās noteica pēc festivāla laikā visvairāk veiktajiem kilometriem visos sporta veidos kopā katrā skolā, absolūtajā un skolu kopvērtējumā.

Skolēnu motivācijai un iedvesmai par virtuālā Ziemas festivāla vēstnesi bija piekritis būt snovbordists Toms Petrusevičs, kurš uzsvēra, ka jebkādas sportiskās aktivitātes atstāj pozitīvu iespaidu uz cilvēka labsajūtu: “Pat 15 minūšu gara pastaiga var palīdzēt uzlabot garastāvokli vai sakārtot domas.”

Ziemas festivāla virtuālajās sacensībās skolu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, kuras skolēni kopā veica 6249 kilometrus. Otrajā vietā Gulbenes novada vidusskola – 5815 kilometri, trešajā vietā Daugavpils 12.vidusskola – 5713 kilometri.

Arī Siguldas novada skolu audzēkņi šī gada Ziemas festivālā kopumā veica ievērojamus attālumus. Siguldas Valsts ģimnāzija ar 4450 kilometriem ierindojās piektajā vietā skolu ieskaitē. Lielākos attālumus veica šīs skolas skolēni: Sandijs Suhānovs – 415.92 km, Kristaps Paio – 380.17 km , Kristīne Brunere – 334.86 km.

Siguldas pilsētas vidusskolas rezultāts 2766 km: Bruno Bilāns – 511.72 km, Annija Biezā – 345.62 km, Tomass Kārkliņš – 251.69 km.

Laurenču sākumskola – 1177 km: Emīls Vanags  – 351.33 km, Keita Marcinkeviča – 213.83 km, Ralfs Garancs – 87.99 km.

Allažu pamatskola – 704 km: Elita Tauriņa – 287.99 km, Ieva Dikmane – 93.88 km, Elisa Strunkšteina – 79.97 km.

Siguldas 1.pamatskola – 653 km: Kevins Vilkaste – 200,87 km, Kristiāna Plūme – 74,35, Justīne Kalniņa – 53,61 km.

Visi sacensību rezultāti ir apskatāmi Latvijas Sporta federāciju padomes Ziemas festivāla mājaslapā: https://lsfp.lv/festivals/festivala-rezultati

Olimpiskā diena 2021 – šogad 21.maijā!

21.maijā visas dienas garumā ar sportiskām aktivitātēm sporta un izglītības iestādes ir aicinātas atzīmēt “Olimpisko dienu 2021”, kas ikgadu tiek organizēta godinot Starptautiskās Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) dibināšanas dienu.

Kā ierasts, Olimpiskās dienas rīts sāksies ar kopīgu, šoreiz virtuālu vingrošanu, bet visas dienas garumā skolēni tiks aicināti piedalīties dažādās gan individuāli, gan klasēs veicamās sportiskās aktivitātēs.

Papildus sportošanai Olimpiskajā dienā šogad būs iespēja piedalīties arī radošajos konkursos. Zīmējumu konkursā “Apsveikums Latvijas sportistiem Tokijas Olimpiskajās spēlēs!” un eseju konkursā “Iedvesmas vēstule Latvijas Olimpiskajai komandai.” bērni un jaunieši varēs iegūt dažādas Latvijas Olimpiskās komitejas sarūpētas balvas.

Pieteikšanās Olimpiskajai dienai jau ir sākusies un Siguldas mācību iestādes jau ir informētas par piedalīšanās iespējām.