Skip to content

Siguldas basketbolisti uzsāk Latvijas Jaunatnes basketbola līgas 2.riņķa spēles

11.janvārī Siguldas Sporta skolas U-14 un U-15 puišu basketbola komanda uzsāka LJBL spēļu 2.apli ar viesu no Daugavpils un Krāslavas uzņemšanu. Bija sagaidāmas trīs spēles – divas U-15 un viena U-14 komandai.
Pirmie laukumā devās U-15 puiši, lai spēlētu ar Daugavpils/Krāslava 1.komandas spēlētājiem. Cīņa ar šiem pretiniekiem vienmēr ir spraiga, nervoza, un rezultāts noskaidrojas tikai spēles galotnē. Spēles pirmais puslaiks aizritēja siguldiešu labā, esot priekšā 6 līdz 10 punktu robežās. Trešajā ceturtdaļā Siguldas komanda nostabilizēja pārsvaru 20 punktu robežās un saglabāja to līdz spēles beigām, gala rezultāts 80:57.
Nākamie spēlēja U-14 ar Daugavpils/Krāslavas komandu. Lai gan bija gaidāma kārtīga spēkošanās, taču izpalika, jo siguldieši ļoti aktīvi un enerģiski uzsāka spēli ar ciešu aizsardzību, atņemtām bumbām un labi izspēlētām epizodēm, iekrājot jau 16 punktu pārsvaru pirmajā ceturtdaļā. Turpmākajā gaitā rezultāts auga aizvien vairāk par labu Siguldas Sporta skolas komandai, spēlei beidzoties 78:35.
Noslēdzošā cīņa bija atkal U-15 ar Daugavpils/Krāslava 2 komandu. Spēle iesākās ļoti līdzvērtīgi, šķiet, uz papīra jau bija izcīnīta uzvara, taču dzīvē viss izvērtās citādi. Pirmā ceturtdaļa izvērtās ar asumiem bagāta, jo bija gan neliela grūstīšanās, gan nesportiska piezīme, gan 2 tehniskās piezīmes Siguldas komandas kapteinim, kurš spēli bija beidzis, to nemaz nesākot. Pēc ceturtdaļas rezultāts 29:21 siguldiešu labā. Tā bija tāda šoka desmitminūte, pēc kuras spēlētāji atrada savu spēli, atmodās, un viss ritēja jau pēc Siguldas Sporta skolas diktētā scenārija. Gala rezultāts – 104:48. Čempionāta turpinājums sekos februārī.

Trenere Agnija Enikova