Skip to content

Siguldiešiem medaļas Latvijas čempionātā badmintonā

Svētdien Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā tika noskaidroti 2020.gada Latvijas čempioni un laureāti badmintonā.

Siguldas badmintona kluba un Siguldas Sporta skolas spēlētājiem šogad izdevās uzvarēt visās trīs dubultspēļu kategorijās.

Sieviešu dubultspēļu turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova.

Siguldietes finālā sīvā cīņā ar 21:19, 16:21, 21:15 pārspēja pieredzējušās rīdzinieces Ievu Popi un Kristīni Šeferi. Jāatgādina, ka Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova šogad tika atzītas arī par Latvijas badmintona Gada pāri, bet šo meiteņu izcīnītā trešā vieta pasaules reitinga turnīrā Lietuvā tika atzīta par aizvadītā gada sasniegumu.

Trešajā vietā ierindojās Una Berga no Valmieras un Diāna Stognija no Rīgas, kuras “mazajā finālā” pārspēja Siguldas Sporta skolas jauniešu pāri Anna Kupča un Annija Rulle-Titava 21:19, 21:19. Piektā vieta siguldietēm Amandai Azarovai un Artai Priedniecei.

Vēl vienu čempiones titulu J.Romanova ieguva jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar Siguldas BK pārstāvi Teodoru Kerimovu. Tiesa, finālcīņa izpalika, jo viens no viņu pretiniekiem Reinis Krauklis traumas dēļ nevarēja doties laukumā. Bronzas medaļas Paulam Gureckim un Kristīnei Šeferei, bet piektā vieta Ardim Danielam Bedrītim un Liānai Lencēvičai.

Vīru dubultspēlēs savu septiņpadsmito Latvijas čempiona titulu izcīnija Siguldas badmintona kluba pārstāvis Kārlis Vidass kopā ar Paulu Gurecki – finālā viņi ar 21:19, 21:14 uzvarēja rīdziniekus Reini Kraukli un Tomu Prienbergu.

Spēlē par trešo vietu A.D.Bedrītis kopā ar T.Kerimovu ar 21:12, 13:21, 21:11 uzvarēja Mārtiņu Kažemaku un Valteru Liepkalnu no Baložu badmintona kluba. Alens Zandovskis pārī ar rīdzinieku Jēkabu Blumbergu palika divpadsmitajā vietā. Vīriešu un sieviešu vienspēļu kategorijās siguldieši šogad pie medaļām netika. J.Romanova pusfinālā U.Bergai zaudēja 11:21, 17:21 un nespēja aizstāvēt savu iepriekšējā gada čempiones titulu. Piektajā vietā sieviešu vienspēlēs ierindojās A.Kupča, desmitajā A.Priedniece, četrpadsmitajā A.Rulle-Titava un piecpadsmitajā A.Azarova. Vīriešiem Arturs Akmens astotajā, Oskars Akmens devītajā, Kristaps Kalniņš desmitajā, A.Zandovskis piecpadsmitajā, Jānis Norvelis divdesmit piektajā un Dāvis Strazdiņš divdesmit astotajā vietā no piecdesmit trijiem čempionātā startējušiem dalībniekiem šajā spēļu kategorijā.