Skip to content

U12 komandas bilance BBBL 3.posma sabraukumā – 2 uzvaras, trīs zaudējumi

No 31.01- 2.02 Siguldas Sporta skolas U12 komanda aizvadīja 3. posmu BBBL jeb Baltijas basketbola līgā Ozolniekos. Piecās spēlēs mūsu puikas spēja izcīnīt divas uzvaras un piedzīvot trīs zaudējumus.  Piektdien mērojāmies spēkos ar vietējām komandām. Ļoti rezultatīvā spēlē izdevās apspēlēt Jelgavas komandu 73:33. Spēle ļoti dinamiska un ātra. Spēles laikā 28 reizes likām pretiniekam kļūdīties un atņēmām bumbu. Deviņi no desmit pieteiktajiem spēlētājiem atzīmējās ar punktiem. Četri komandas spēlētāji izcēlās ar 10 un vairāk gūtiem punktiem. A.Veģeris 15pt+7reb+4st, K.Ozoliņš 15pt+5reb, Emīls Atslēga sakrāja double-double 11pt+10reb+5st, R.Goferts 13pt+4st, R.Kalniņš 7pt, E.Eisaks 5pt+11reb, T.Sīmansons 3pt, K.Vikmanis 2pt, R.Pančenko 2pt, E.Grieznis.

Otrajā spēlē pret Ogri gāja daudz grūtāk. Spēle gāja punkts punktā gandrīz visu laiku, Siguldai esot nedaudz priekšā. Visu spēli dominējot cīņā zem groziem, tikām pie uzvaras 45:39. Šī arī pirmā uzvara savstarpējā spēlē šogad. Latvijas čempionātā Ogre atrodas vienu sabraukumu augstāk nekā mēs. Emīls Atslēga laukumā bija neapturams. Viņš sakrāja 18 punktus + 21 atlecošo bumbu + 4 bloķētus metienus. Aksels Veģeris pievienoja 11pt+6reb, K. Ozoliņš 9pt, Sīmansons 3pt, Vikmanis 2pt, Kalniņš 2pt. Emīls Eisaks ar gūtiem groziem neizcēlās, bet pie groziem savāca 15 atlecošās bumbas!  

Otrajā dienā spēles solījās būt grūtākas. Pirmā pret ciemiņiem no Lietuvas – VKM 2 komandu. Spēli labāk iesāka pretinieki. Pirmā ceturtdaļa ar punktiem skopojās, otrajā abas komandas demonstrēja rezultatīvu sniegumu, un puslaikā 24:27 par labu viesiem. Turpinājumā nesanāca noturēties un pretinieki izvirzījās lielākā vadībā, un spēles iznākumā piedzīvots zaudējums 41:59. Emīls Atslēga arī šajā spēlē izcēlās ar lieliskiem rādītājiem: 19 punkti + 11 bumbas + 8 pārtvertas bumbas + 4 bloķēti metieni. A Veģeris pievienoja 8pt, E.Eisaks 4pt + 7 reb, K.Vikmanis 3pt, Ozoliņš 3pt, Pančeko 2pt, Antrops 2pt, E.Grieznis, R.Kalniņš,G. Pētersons, T. Sīmansons, R. Goferts.  

Otro spēli gaidījām vairāk nekā trīs stundas, kas rezultējās lēnā un mazjaudīgā cīņā pret poļiem no Wloclawek. Izskatījās, ka mums trūkst enerģijas un ātruma, kas rezultējās ar daudziem ātrajiem uzbrukumiem pretinieku izpildījumā. Katru ceturtdaļu ielaidām vairāk kā 20 punktus, un līdz ar to likumsakarīgs zaudējums 45:89. Šajā spēlē izcēlās Kārlis Ozoliņš, kas pretinieku grozā spēja samest 13 punktus. A. Veģeris 9pt, E.Atslēga 8pt + 4bs, R.Goferts 5pt, G.Pētersons 3pt, E.Grieznis 2pt, G.Antrops 2pt, E.Eisaks 2pt, K. Vikmanis 1pt, T.Sīmansons, R.Kalniņš.

 Trešajā dienā spēle pret Basketbola klasi, kas arī Latvijas čempionātā ir vienu sabraukumu augstāk par mums. Sākām iedzinējos, ļaujot pretiniekam mazliet izvirzīties vadībā. Spēles gaitu lauzt mums neizdevās, epizodiski pietuvojāmies, bet pēc brīža atkal palaidām pretinieku tālāk. Katru ceturtdaļu ļaujot pretiniekam iemest mazliet vairāk kā paši – piedzīvojām zaudējumu 40:56. Atzīstama spēle šoreiz padevās Emīlam Eisakam, kurš ar vairākiem efektīviem garāmgājieniem savāca 11 punktus un 6 bumbas zem groziem. E.Atslēga 9pt+11reb+5bs, A.Veģeris 8pt+6reb, K.Ozoliņš 6pt+8reb, R.Goferts 3pt, T.Sīmansons 2pt, R.Kalniņš 2pt, G. Pētersons, E. Grieznis, R. Pančenko.

 Nākamās cīņas U12 puišem jau 15.-16. februārī, kad dosimies uz Rūjienu izspēlēt Latvijas čempionāta 4.posma 2.kārtu.  

Sagatavoja – Trenere Lelde Bērziņa