Skip to content

U15 puišu cīņas Baltijas Basketbola līgā

27.-28.februārī Priekuļu zālēs norisinājās BBBL U-15 vecuma grupas 3.posma spēles. Arī Siguldas Sporta skolas basketbolisti spēlēja 4 spēles, uzrādot 1/3 bilanci. Jāsaka, ka bija jācīnās vien 7 spēlētāju sastāvā piektdien, 8 sestdien, kas apgrūtināja realizēt spēlēs taktiskos risinājumus, cieši un agresīvi sedzot pretinieku pa visu laukumu.
Pirmā cīņa ar krievu komandu Timirjazevskaya no Maskavas. Šī bija pirmā un arī vienīgā uzvara posmā, kaut iespējas cīnīties par uzvarētāja titulu bija arī pārējās spēlēs. Dienas otrā sacensība ar dāņu komandu Gladsaxe Boys. Pretinieki veidoja ļoti ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā, labi kustināja bumbu un izpildīja precīzus ierāvienus, kas ļāva bieži nogādāt bumbu soda laukumā un izpildīt salīdzinoši tuvus metienus. Spēle bija līdzīga visu gaitu, dāņiem esot nelielā vadībā. Siguldiešiem neizdevās pārlauzt spēles gaitu, un finālā zaudējums ar 3 punktiem.
Otrajā dienā vēl 2 spēles. Pirmā ar dāņu komandu BMS -Herlev, otrā ar lietuviešiem SKM Grizlia. Abu cīņu scenārijs diezgan līdzīgs, proti, Siguldas komanda bija iedzinējos. Un tā arī nespējām izvirzīties vadībā, piedzīvojot zaudējumus ar 13 un 9 punktiem. Abās spēlēs ļoti zaudējām cīņu par atlēcošajām bumbām, kas pretiniekiem deva iespēju gūt atkārtotus grozus un stabili turēt pārsvaru.
Katrā ziņā ir radusies viela pārdomām un idejas, pie kā papildus piestrādāt.
Siguldas sporta skolas komandā spēlēja:
A.Krūmkalns, A.Ersts, K.Stupelis, M.Mazurs, H.Latkovskis, M.Kalniņš, R.Kanajevs, S.Kalniņš, V.Zemlītis.
7.martā turpinām cīņas LJBL spēlēs Cēsīs ar saviem principiāliem pretiniekiem.
Vēlēsim veiksmi, precizitāti un izdošanos!