Skip to content

Aizvadīta pirmā projekta “Nāc sportot!” nodarbība

23.septembrī Siguldas Sporta skolā notika pirmā Siguldas Sporta skolas atbalsta biedrības organizētā atvērtā treniņnodarbība, realizējot projektu “Nāc sportot!” Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Trešdienas vakara nodarbībā bērni vecumā no 7 līdz 14 gadiem tika iepazīstināti ar basketbolu. Treneres Leldes Bērziņas vadībā bērni izmēģināja savas prasmes basketbola driblā, metienos, piespēlēs, nodarbības laikā spēlēja dažādas spēles. Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma sertifikātu par veiksmīgu piedalīšanos basketbola treniņā un nelielu saldu balvu par uzcītību un prieku sportot.

Iesildīšanās treneres Leldes Bērziņas vadībā

24.septembrī plkst. 18.00 Sporta skola notiks projekta “Nāc sportot!” otrā nodarbība – šoreiz piedāvāsim apgūt badminton, savukārt 29.septembrī plkst. 18.00 Svētku laukumā notiks atvērtais treniņš orientēšanās sportā. Joprojām ir iespēja vecākiem pieteikt bērnus vecumā no 7 līdz 14 gadiem atvērtajam badmintona un orientēšanās sporta treniņam, zvanot pa tālr. 27875364.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) 2020. gada 27. jūlijā apstiprināja projektu konkursa “Fizisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida popularizēšana Eiropas Sporta nedēļas 2020 ietvaros” un Eiropas Sporta nedēļas Centrālā pasākuma organizēšanas konkursa rezultātus. Finansējums 385 eiro apmērā tika piešķirts arī biedrībai “Siguldas Sporta skolas atbalsta biedrība” projekta “Nāc sportot!” realizēšanai.

Jau trešo gadu LSFP rīko projektu konkursu “Fizisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida popularizēšana Eiropas Sporta nedēļas 2020 ietvaros”. Konkursa mērķis ir Sporta nedēļas ietvaros finansiāli atbalstīt projektus – sporta pasākumus, lai pievērstu sabiedrības uzmanību un uzlabotu zināšanas par veselīgu un fizisiki aktīvu dzīvesveidu, popularizējot sportiskas aktivitātes un tādējādi mazinot mazkustīgu dzīvesveidu, plānojot sporta aktivitātes, atvērtos treniņus, meistarklases, seminārus, dodot iespēju uzzināt par sportošanas veidiem, kā arī izmēģināt tos. Biedrība “Siguldas Sporta skolas atbalsta biedrība” konkursam iesniedza projektu atvērto grupu treniņu “Nāc sportot!” organizēšanai.  Tajos plānots iesaistīt 60 iesācējus un bērnus no maznodrošinātām ģimenēm vecumā no 7 līdz 14 gadiem, kuri tiks iepazīstināti ar vairākiem sporta veidiem – basketbolu, badminton, orientēšanās sportu.