Skip to content

Siguldiete Anna Kupča savās mājās triumfē Eiropas U17 reitinga turnīrā badmintonā

Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas spēlētāja Anna Kupča Eiropas U17 reitinga turnīrā “”Yonex” Latvia U17 International” meiteņu vienspēlēs izcīnīja pirmo vietu, finālā divos setos ar 21:19, 21:11 uzvarot turnīrā ar pirmo numuru izsēto pasaules badmintona lielvalsts Spānijas jauno sportisti Cristina Teruel.

Lai izcīnītu uzvaru, Anna Kupča sākotnēji astotdaļfinālā ar 2:0 (21:15, 21:7) uzvarēja igaunieti Marelle Salu, ceturtdaļfinālā ar 2:0 (21:12, 21:11) vēl vienu igaunieti Marta Emīli Teller, bet visgrūtākā mājiniecei bija pusfināla spēle pret Elisaveta Beriku no Igaunijas – uzvara trijos setos 2:1 (21:19, 18:21, 21:16).

Annas Kupčas panākums ir vēsturisks, jo tā ir pirmā Latvijas zelta medaļa kādā no Eiropas U17 reitinga turnīriem. Turklāt šis Siguldas turnīrs ir īpašs ar to, ka tas ir pirmais Eiropas U17 reitinga turnīrs pēc Covid-19 piespiedu dīkstāves. Tādējādi šim turnīram un arī Annas Kupčas panākumam būs papildus uzmanība ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un pasaulē.

Latvijas spēlētāji uz apbalvošanas pjedestāla bija četrās no piecām badmintona disciplīnām, izņemot zēnu vienspēlēs. Jauktajās dubultspēlēs bronzas medaļas izcīnīja siguldietis Dāvis Strazdiņš kopā ar valmierieti Arīnu Babri, meiteņu dubultspēlēs – rīdzinieces Megija Āboltiņa un Diāna Bespalova, bet zēnu dubultspēlēs – talsenieks Patriks Kandis un jelgavnieks Pauls Eliass Rozenvalds. Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrs “”Yonex” Latvia U17 International”, ko rīkoja Siguldas badmintona klubs un Latvijas badmintona federācija ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu, Siguldas Sporta centrā notika otro gadu pēc kārtas. Šogad turnīra dalībnieku skaits bija pieticīgāks nekā pirms gada, kad turnīrā piedalījās jaunieši no 14 valstīm. Šogad bija pārstāvētas tikai četras valstis – Lietuva, Latvija, Igaunija un Spānija.