Skip to content

Siguldietis Dāvis Strazdiņš absolūtais Latvijas čempions badmintonā jauniešiem

Pagājušas nedēļas nogalē Talsos risinājās Latvijas čempionāts badmintonā jauniešiem, kurā startēja vairāk nekā 140 jaunie spēlētāji no visiem Latvijas badmintona klubiem un sporta skolām.

Uzvarot visās trīs spēļu kategorijās, par Latvijas 2020.gada absolūto čempionu badmintonā vecuma grupā U17 kļuva Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas audzēknis Dāvis Strazdiņš. Viņš bija labākais vienspēlēs jauniešiem, kopā ar kluba biedru Alenu Zandovski dubultspēlēs un pārī ar Valmieras BJSS spēlētāju Arīnu Babri jauktajās dubultspēlēs. Divas zelta un vienu sudraba medaļu izcīnija Anna Kupča, pārliecinoši pieveicot visas pretinieces vienspēlēs jaunietēm, uzvarot dubultspēlēs kopā ar Arīnu Babri un iegūstot sudraba medaļu kopā ar Alens Zandovski jauktajās dubultspēlēs. Paula Mackēviča ierindojās piektajā vietā vienspēlēs un kopā ar rīdzinieci Esteri Pikšu ceturtajā vietā dubultspēlēs jaunietēm vecuma grupā U17.

Vecuma grupā U15 par Latvijas jauniešu čempioni dubultspēlēs kopā ar RSP/RBS pārstāvi Elzu Zitāni kļuva Siguldas BK spēlētāja Nikola Muķiele. Nikolai vēl bronzas medaļa vienspēlēs un piektā vieta jauktajās dubultspēlēs. Ričardam Līdakam labs panākums vienspēlēs jauniešiem – sudraba medaļa un kopā ar Edgaru Romku bronza dubultspēlēs. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena jauktajās dubultspēlēs kāpa Edgars Romka un Madara Mackēviča. Vēl šajā vecuma grupā ceturtā vieta dubultspēlēs meitenēm siguldietēm Elizabetei Apsītei un Livetai  Birzgalei. Elizabetei un Livetai vienspēlēs attiecīgi astotā un piecpadsmitā vieta. Edgaram Romkam vienspēlēs devītā pozīcija.

Divas zelta medaļas vecuma grupā U13 ieguva Madara Mackēviča. Viņa pārliecinoši bija labākā vienspēlēs meitenēm un kopā ar treniņu biedreni Aneti Priednieci dubultspēlēs. Lielisks panākums arī mūsu otram meiteņu dubultspēļu pārim šajā vecuma grupā Agatei Štamerei un Leilai Annai Siliņai – sudraba medaļas. Anetei Priedniecei vēl sudrabs jauktajās dubultspēlēs kopā ar valmierieti Arturu Bratčikovu un bronza vienspēlēs. Vienspēlēs Leilai Annai Siliņai ceturtā, Agatei Štamerei piektā un Klāvam Geibam desmitā vieta. Agatei un Klāvam septītā pozīcija jauktajās dubultspēlēs, Klāvam piektā dubultspālēs kopā ar Aleksu Denisu Dimiņu no Talsiem.

Pašā jaunākajā vecuma grupā U11 par Latvijas čempioni dubultspēlēs meitenēm kļuva Laura Lencēviča kopā ar talsinieci Evelīnu Freiju. Laurai vēl divas bronzas godalgas vienspēlēs meitenēm un jauktajās dubultspēlēs kopā ar Kristapu Jeguru, kuram vēl trešā vieta pārī ar Klāvu Geibu dubultspēlēs un piektā vieta vienspēlēs. Klāvs Geiba palika septītajā vietā vienspēlēs zēniem. Kopumā Siguldas badmintonisti izcīnija divdesmit astoņas medaļas, no kurām vienpadsmit bija zelta, astoņas sudraba un deviņas bronzas godalgas.