Skip to content

NOTIKS LATVIJAS OLIMPISKĀS KOMITEJAS ON-LINE KONFERENCE “BĒRNU UN JAUNIEŠU SPORTS LATVIJĀ: KĀDA IR JAUNĀ REALITĀTE?”

Lai diskutētu par pārmaiņām sporta izglītības jomā, kā arī sporta lomu ģimenē un sporta ietekmi gan uz cilvēku fizisko, gan emocionālo veselību, 20. oktobrī LOK rīko on-line konferenci “Bērnu un jauniešu sports Latvijā: kāda ir jaunā realitāte?”. Sportam ir būtiska nozīme bērnu labsajūtas veicināšanā un personības attīstībā, taču kā mainās spēles noteikumi, mainoties situācijai Latvijā un pasaulē, diskutēsim on-line konferences četrās diskusiju sesijās.

Konferences laikā ikviens interesents, tostarp vecāki, pedagogi un izglītības iestāžu darbinieki, LOK mājaslapā vai LOK YouTube un Facebook profilos “OlimpiadeLV”, tiešraidē varēs sekot līdzi ekspertu prezentācijām un diskusijām par jaunākajām tendencēm jauniešu sportā, aktualitātēm sporta izglītībā un projekta “Sporto visa klase” jaunumiem.

“Sportam piemīt laba īpašība, tas ļoti labi uzrunā bērnus, kuriem ir jābūt veseliem un motivētiem. Šobrīd Covid-19 ieviestie ierobežojumi dod iespēju strādāt inovatīvi, pielāgojoties ikdienai un saprātīgi izmantojot digitālo vidi un sociālos tīklus. Kā virzīties uz kopīgu mērķi un strādāt komandā – to apspriedīsim kopīgi ar ekspertiem, pedagogiem un vecākiem pirmajā LOK on-line konferencē”, saka LOK prezidents un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers.

Konferences laikā plašāk tiks diskutēts par tādām tēmām kā “Sportisks gars ģimenē”, “Bērna labsajūtas trīscīņa”, “Spēle digitālajā laukumā” un “Uzvarētāja taktika ceļā uz mērķi”.

Konferences sadaļā “Sportisks gars ģimenē” tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, cik liela ir sporta nozīme bērnu vērtību sistēmas veidošanā un personības attīstībā, kāda ir pieaugušo loma piemēra radīšanā un kā kopā sportošana ģimenē var dot pievienotu vērtību.

“Bērna labsajūtas trīscīņa” ir tēma, kas veltīta sporta un veselīga uztura nozīmei, pētot uzturu kā rīku veselības problēmu mazināšanai un pašsajūtas uzlabošanai, kustīgu dzīvesveidu kā preventīvu līdzekli cīņā ar veselības problēmām un sporta nozīmi bērna fiziskās un mentālās veselības veicināšanā.

Sadaļā “Spēle digitālajā laukumā” paredzēta diskusija un pieredzes apmaiņa starp dažādu jomu pārstāvjiem par viedo tehnoloģiju lietošanu un digitalizācijas lomas pieaugumu ikdienā un sportā. Savukārt konferences noslēdzošā tēma “Uzvarētāja taktika ceļā uz mērķi” būs veltīta pārmaiņām sporta izglītības sistēmā laika gaitā, kompetenču izglītības integrēšanai sporta stundās, labās prakses piemēriem skolās un jaunumiem projekta “Sporto visa klase” norisē.

Konferencē kā runātāji piedalīsies Olimpiskais vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs, skeletona treneris Dainis Dukurs, ilggadējais Latvijas basketbola izlases dalībnieks, basketbola treneris Uvis Helmanis, uztura speciāliste Olga Ļubina, fizioterapeite un raidījuma Hat Trick vadītāja Agneta Liepājniece, kā arī citi Latvijas sportisti, veselības un labsajūtas eksperti, projekta “Sporto visa klase” dalībnieki un atbalstītāji.