Skip to content

PASAULES SPRINTS CONCEPT 2 SKIERG 2020

Šīs ir virtuālas un neparastas Pasaules līmeņa sprinta distanču slēpošanas sacensības, kas Latvijā nu jau notiks sesto reizi un norisināsies no 12. līdz 15.novembrim. Neparastais ir tas, ka slēpošanas uz sniega vai rolleriem pa asfaltu vietā būs slēpošanas sacensības uz trenažiera. Tāpat kā daudzviet pasaulē arī Siguldā, Fischer Slēpošanas centrā būs novietots “SkiErg” trenažieris, uz kura būs jāveic distance 1000 metru garumā. Jebkurš interesents varēs mēroties spēkos ar citiem dalībniekiem savā vecuma grupā no visas pasaules. Dalībnieki varēs startēt sev piemērotā laikā jebkurā no šīm divām dienām,  12. novembrī no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00 un 14. novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Ņemot vērā esošo situāciju ar koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijā, no 4.novembra uz sacensībām atvērta obligāta iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: inese@pro-9.com, kur jums tiks rezervēts individuāls laiks distances veikšanai.

Sacensībās varēs piedalīties divas dienas (Fischer Slēpošanas centrā, Puķu ielā 4, Siguldā):

12.11. no plkst. 14.00 līdz 20.00

14.11. no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Tā kā sacensības nenotiks trasē, bet uz speciāla trenažiera, kur pārsvarā noslogotas ir rokas un ķermeņa augšdaļa, piedalīties var ne tikai distanču slēpotāji, kuri šādu trenažieri izmanto, lai gatavotos slēpošanas sezonai, bet pilnīgi jebkurš, kam sportiskās aktivitātes nav svešas un, kam ir vēlme pārbaudīt savus spēkus. Tā ir iespēja sacensties gan ar sev līdzīgajiem, gan arī profesionāliem sportistiem. Sacensībās tiks ievēroti visi drošības pasākumi un trenažiera dezinfekcija pēc katra dalībnieka.   

Sacensības notiks uz viena trenažiera, dodot iespēju salīdzināt rezultātu ar citās pasaules valstīs startējušajiem. Bet līdz sacensībām ir iespēja patrenēties uz “SkiErg” trenažiera, kas atrodas Siguldas Sporta centra Spēka zālē. Bet arī tie, kas to nekad nav mēģinājuši, var droši piedalīties, jo tehniski tas nav nekas sarežģīts, turklāt nav gara distance, bet 1000 metru sprints, kas katram ir pa spēkam.

Mērķis un uzdevums:

– Popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu dažādu vecumu cilvēkiem;

– Noteikt spēcīgākos uz “SkiErg Concept 2” slēpošanas trenažiera visā pasaulē;

– Veicināt lietderīgu un fiziski aktīvu brīvā laika pavadīšanu.

Rīkotājs:

“SkiErg Concept 2” trenažieru ražotājs sadarbībā ar sporta centriem visā pasaulē. Latvijā – Fischer Slēpošanas centrs, Puķu ielā 4, Siguldā.

Sacensību dalībnieki:

Sacensībās var piedalīties ikviens, kam ir atbilstošs veselības stāvoklis.

Dalībnieku grupas:

Dalībnieki tiks dalīti vīriešu un sieviešu grupās pēc vecumiem (pilni gadi):

Līdz 12 gadiem
13 – 18
19 – 29
30  – 39
40 – 49    
50 – 59
60 – 69
70 – 79 un
80 + gadiem
  

Programma:

Dalībnieks uz SkiErg distanču slēpošanas trenažiera veic 1000 metru distanci. Dalībnieka rezultātu fiksē trenažiera dators. Starta kārtība tiek noteikta, iepriekš piesakoties uz konkrētiem laikiem. Dalībnieks drīkst startēt vairākas reizes, bet ieskaitē iet pēdējais sasniegtais rezultāts.

Līdz sacensībām ir iespēja izmēģināt trenažieri un pilnveidot savu rezultātu. Viens no trenažieriem ir izvietots Siguldas Sporta centra Spēka zālē.

Pieteikumi un reģistrācija:

Dalībnieks no 4.novembra var pieteikties sacensībām, sūtot e-pastu uz: inese@pro-9.com vai pa tālr. 26101996. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas gads, klubs, pilsēta. Obligāti norādīt ierašanās dienu un laiku, kurš tiks saskaņots un apstiprināts no organizatoru puses!

Starta laiki:

12.11. no plkst. 14:00 līdz 20:00

14.11. no plkst. 10:00 līdz 16:00

Apbalvošana:

Visi Latvijā startējošo dalībnieku rezultāti tiks nosūtīti uz ASV sacensību galvenajam rīkotājam, lai apkopotu visus dalībniekus vienā rezultātu sarakstā. Katras grupas uzvarētāji pasaules kopvērtējumā (1.-3. vieta) saņems īpašu balvu no “SkiErg Concept 2” trenažiera ražotāja. 1.vietas ieguvēji katrā grupā Latvijā iegūs arī balvas no atbalstītājiem – “Fischer Latvia”, Maiznīca “Flora” un Fischer Slēpošanas centra.

Dalības maksa:

Dalības maksa līdz 18 gadu vecumam – 2 eiro, pieaugušajiem – 3 eiro. Ar Siguldas novada identifikācijas karti – 10% atlaide.

Informācija: Papildus informācija pa e-pastu: inese@pro-9.com vai pa tālr. 26101996 vai Fischer Slēpošanas centra mājas lapā: www.siguldassports.lv un Facebook profilā.