Skip to content

Siguldas Sporta skolā darbu uzsācis fizioterapeits

Atbalstot Siguldas Sporta skolas vecāku ierosinājumu piesaistīt fizioterapeitu jauno sportistu treniņprocesa uzraudzībai un uzlabošanai, pašvaldība izveidojusi minētā speciālista amata vienību Siguldas Sporta skolā. Pamatojoties uz izsludinātā konkursa rezultātiem, ar 1.decembri Siguldas Sporta skolā sācis strādāt sertificēts fizioterapeits Artūrs Dāvis Paeglis.

Plānots, ka sākotnēji fizioterapeits iepazīsies ar līdzšinējiem Sporta skolas audzēkņu veselības pārbaužu rezultātiem, kas saņemti no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sporta medicīnas centra un Siguldas Sporta centra diagnostikas.

Tā kā ārkārtas situācijas laikā nav iespējams organizēt grupu nodarbības telpās, fizioterapeits veiks Sporta skolas audzēkņu fizioterapeitiskos novērojumus un izmeklēšanu individuāli pēc iepriekšēja pieraksta, pamatojoties uz sporta treneru iesniegtiem izmeklējamo audzēkņu sarakstiem.

Fizioterapeita pieņemšanas grafiks ar iepriekšēju pierakstu plānots šāds:

  • Pirmdien un piektdien dienas otrā puse (15:00-20:00),
  • Otrdien un ceturtdien dienas pirmā puse (09:00-14:00),
  • Trešdien grafiks mainīgs – vienu nedēļu dienas pirmā puse, otru nedēļu dienas otrā puse.

Pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās pieņemšanas laika pirmā stunda paredzēta kā ”akūtā stunda” gadījumos, ja sportistam rodas pēkšņa nepieciešamība pēc fizioterapeita apmeklējuma, proti, gūta trauma sportā (treniņā vai sacensībās), tai skaitā slodzes radītas, nepamatojamas muskuļu/locītavu sāpes, kas ierobežo treniņu procesu, izņemot gadījumus, ja sportistam ir nepieciešama tūlītēja, neatliekama palīdzība ar ārsta klātbūtni, tai skaitā nopietni locītavu mežģījumi, kaulu lūzumi, muskuļu plīsumi, galvu sasitumi, ģībšana u.c. lietas.