Skip to content

Sporta skolas badmintonistiem piešķirtas Latvijas badmintona Gada balvas

8.janvārī tiešsaistes ceremonijā tika pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas, šādi jau sesto gadu pēc kārtas izvērtējot iepriekšējā gadā notikušo Latvijas badmintonā. Balvu “Gada spēlētāja” jau otro gadu pēc kārtas saņēma siguldiete Jekaterina Romanova, bet balvu “Gada spēlētājs” pirmo reizi saņēma valmierietis Andis Bērziņš.
2020.gads bija īpašs Covid-19 dēļ. Bija arī ierosinājums šogad Latvijas badmintona Gada balvas nepiešķirt. Taču, neskatoties uz ierobežojumiem, ir notikušas sacensības, Latvijas spēlētāji ir piedalījušies Pasaules un Eiropas reitinga turnīros, tai skaitā Eiropas čempionātos. Spēlētāji ir trenējušies, treneri ir trenējuši, tiesneši ir tiesājuši.
Arī šogad tiks saglabāts nemainīgs balvas dizains – tas ir svečturis badmintona bumbiņas veidolā, kuru no baltā māla darina Jelgavas keramiķe Una Ļaha. Taču balvas pie saņēmējiem nonāks vien tad, kad tās varēs pasniegt klātienē. Ieplānots, ka katram tā tiks individuāli aizvesta, sarīkojot atsevišķu fotografēšanos un intervēšanu. 
Latvijas badmintona Gada balvas pasniegšanas ceremonijas 3 stundu ilgo tiešraidi varēja redzēt ne tikai interneta lapā Badminton.lv, bet arī portālos Sportacentrs.com, Delfi.lv un Liepājas reģionālajā portālā ReKurZeme.lv. Tiešraides ierakstu var noskatīties arī Youtube kanālā “Badminton LV”.
Uzrunā no Eiropas Badmintona konfederācijas biroja Dānijā, Džimijs Andersens akcentēja, ka Latvijas Badmintona federācija noteikti var būt lepna par to, kas ir paveikts 2020.gadā, spītējot Covid-19 ierobežojumiem. Jelgavā augusta nogalē notikušais turnīrs “Yonex Latvia International” bija pirmais Pasaules reitingā pēc ilgstošās pauzes, tāpēc par to bija publikācijās visā pasaulē. Tāpat arī septembra sākumā Siguldā notika “Yonex Latvia International U17”. Savukārt Latvijā rīkotie semināri esot iekustinājuši procesus ne tikai Eiropā, bet pat Dienvidamerikā.

Balvu “Gada pāris” jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Siguldas badmintona kluba spēlētājas Liāna Lencēviča & Jekaterina Romanova.

Liāna Lenceviča un Jekaterina Romanova

Šis pāris 2020.gada sākumā uzvarēja Latvijas čempionātā, kā arī februārī piedalījās Eiropas sieviešu komandu čempionātā Francijā, bet decembrī piedalījās Eiropas jauko komandu čempionātā Portugālē. Pasaules reitingā viņu augstākais sasniegums ir 150.vieta sieviešu dubultspēļu kategorijā. Balvu tiešsaistē pasniedza Latvijas pludmales volejbola zvaigzne Aleksandrs Samoilovs, novēlot kopīgu dalību Parīzes Olimpiskajās spēlēs.
Siguldas BK / Siguldas Sporta skolas audzēkne Anna Kupča saņēma balvu “Gada sasniegums” par Latvijai vēsturisko uzvaru Eiropas U17 reitinga turnīrā Yonex Latvia International U17. Likumsakarīgi, ka Anna Kupča saņēma arī balvu “Gada juniors”. Šajā kategorijā un arī par balvu „Uzlecošā zvaigzne” labāko tijniekā bija nominēts siguldietis Dāvis Strazdiņš, Apsveicot uzvarētāju, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers novēlēja Annai Kupčai piepildīt ikviena sportista sapni – dalību Olimpiskajās spēlēs.