Skip to content

Vislatvijas Olimpiskā mēneša aktivitātēs Siguldas novadu pārstāvēs 3197 bērni un jaunieši.

Kā katru gadu, arī šogad norisinās Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) organizētais Olimpiskais mēnesis, kas sākās jau LOK dzimšanas dienā – 23.aprīlī un noslēgsies ar Vislatvijas vingrojumu 21. maijā.

Arī šogad Siguldas novads aktīvi iesaistās Olimpiskajā mēnesī un viens no centrālajiem  pasākumiem arī Siguldā būs Olimpiskā diena 21. maijā. Olimpiskā mēneša aktivitātēs pārstāvēt Siguldas novadu pieteikti 3197 skolēni no 13 Siguldas novada mācību iestādēm.

Kā ierasts, Olimpiskās dienas rīts sāksies ar kopīgu vingrošanu, bet visas dienas garumā skolēni tiks aicināti piedalīties dažādās gan individuāli, gan klasēs veicamās sportiskās aktivitātēs. Skolēniem papildus sportošanai Olimpiskajā dienā šogad būs iespēja piedalīties arī radošajos konkursos. Zīmējumu konkursā “Apsveikums Latvijas sportistiem Tokijas Olimpiskajās spēlēs!” un eseju konkursā “Iedvesmas vēstule Latvijas Olimpiskajai komandai” bērni un jaunieši varēs vinnēt dažādas Latvijas Olimpiskās komitejas sarūpētas balvas.

Aicinot ikvienu novērtēt un savā ikdienā ieviest sportiskās aktivitātes dabā, šogad ir tapuši jauni 11 Olimpisko pārgājienu maršruti, ko veidojuši Latvijas Olimpieši kopā ar labākajiem Latvijas valsts mežu ekspertiem. Izveidotas vairākas sportiskas takas ar 10  – 30 mežu izzinošiem un sportiskiem uzdevumiem katrā takā. Visa informācija par maršrutiem: www.lvm.lv/pargajieni. Trīs  no dabas takām iesaka Olimpiešu ģimenes – taku Vijciemā iesaka pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa ģimene, Kalsnavā viesoties aicina cīkstones Anastasijas Grigorjevas ģimene, savukārt Tērvetes taku iepazīt mudina distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas ģimene.

Olimpiskā mēneša sauklis un oficiālais tēmturis sociālajos tīklos tradicionāli ir “Mēs esam #SPORTIŅĀ”. Ar šo saukli šajā – Olimpiskajā gadā – katrs Olimpiskā mēneša dalībnieks var izrādīt savu atbalstu mūsu Olimpiskajai komandai, piedaloties kopējā soļu izaicinājumā “Mēs esam #SPORTIŅĀ”, reģistrējot savas jebkuras aktivitātes soļus platformā distantrace.com un tā iesaistoties kopīgā 11 176 kilometru gājienā, kas veido ceļu no Rīgas līdz Tokijai.

Olimpiskais mēnesis 2021 noslēgsies 21.maijā ar Olimpisko dienu un kopējo Vislatvijas vingrojumu, kas tiešraidē tiks atspoguļota radio SWH, viesojoties pie vingrotājiem Ādažos. Vingrojumu kompleksu autori šogad ir Monta Lībeka (veselības sporta speciāliste, fitnesa trenere) un Dinārs Zāģers (izaugsmes, motivācijas un fiziskās sagatavotības treneris).

Vairāk informācijas: https://ej.uz/olimpiskadiena2021