Skip to content

Olimpiskās dienas kopīgajā Vislatvijas vingrojumā piedalās 3197 Siguldas novada bērni un jaunieši

Piektdien, 21. maijā visā Latvijā norisinājās “Olimpiskā diena 2021”, kad ar tradicionālo Olimpiskās dienas Vislatvijas vingrojumu un dažādām sportiskām aktivitātēm simboliski tika noslēgts Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētais Olimpiskais mēnesis, kas šogad sākās jau LOK dzimšanas dienā – 23. aprīlī, lai vesela mēneša garumā veicinātu cilvēkus iet dabā, būt aktīviem un sportot.Šogad tradicionālais Olimpiskās dienas kopīgais Vislatvijas vingrojums pulcēja vairāk kā 148 000 dalībniekus no 102 pašvaldībām visā Latvijā, tostarp arī 3197 bērnus un jauniešus no 13 Siguldas novada skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm. Siguldas novadu Olimpiskajā dienā pārstāvēja:
Allažu pamatskola, Pirmsskolas izglītības iestāde “Tornīši”, Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde ‘’Pīlādzītis’’, Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāde “Saulīte”, Siguldas pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa”, Mores pamatskola, Allažu pamatskolas (pirmsskolas izglītības grupas), Siguldas pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa”, Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde “Ābelīte”, Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas 1. Pamatskola, Siguldas Valsts ģimnāzija, Laurenču sākumskola.

Visaktīvāk jaunieši piedalījās “Olimpiskās dienas 2021” kopīgajā Vislatvijas vingrošanā, kā arī veica dažādas sportiskas un radošas aktivitātes iepazīstoties ar Olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās. Bet visa mēneša garumā bija iespēja piedalīties arī tiešsaistes treniņos, pārgājienos, kā arī soļu izaicinājumā “Mēs esam #SPORTIŅĀ”, kurā piedaloties ikvienam bija iespēja izrādīt savu atbalstu Latvijas Olimpiskajai komandai “Tokija 2020”. Šajā izaicinājumā attālināti, bet kopā ar sportot gribētājiem no visas Latvijas, noieti vairāk kā 30 000 kilometru, tā simboliski 3 reizes noejot ceļu no Rīgas līdz Tokijai un atpakaļ.