Skip to content

Noslēdzies Latvijas čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē

No 9. līdz 11.jūlijam risinājās cīņas par godalgām gada svarīgākajā turnīrā jauniešiem 64 lauciņu dambretē – Latvijas čempionātā. Latvijas jaunatnes čempionāta finālā klasiskajā programmā (apdomas laiks 25min+10s) sacentās labākie dambretes spēlētāji vecuma grupās U8, U10, U13, U16 un U19.

Kā uzsvēra Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētājs Vladislavs Vesperis: “Man ir liels prieks, ka pēc pārtraukuma mēs varam atgriezties pie dambretes sacensībām klātienē, un Latvijas jauniešu čempionāts var notikt! Mēs pievēršam īpašu uzmanību, lai ievērotu visus nepieciešamos drošības un piesardzības pasākumus. Esmu pārliecināts, ka pēc daudzajām sacensībām, ko Latvijas Dambretes federācija organizēja attālināti, jaunie sportisti ir noilgojušies pēc īstām klātienes sacensībām. Vēlu visiem spēlētājiem veiksmi, un lai uzvar labākie!”

Siguldas Sporta skolu finālā pārstāvēja seši dambretisti. Lielisku rezultātu uzrādīja U19 grupas dalībnieks Renards Helfrehts, kurš turnīrā izcīnīja 1.vietu. Latvijas čempiona tituls dod iespēju Renardam pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā jauniešiem 64 lauciņu dambretē, kas augustā risināsies Bulgārijā.

Pārējiem Siguldas Sporta skolas dambretistiem neizdevās tikt augstāk par 5.vietu. U13 vecuma grupā Ancei Zālmanei – 6.vieta, U10 vecuma grupā Mārtiņam Liepiņam – 8.vieta, Valteram Dāboliņam – 9.vieta, U8 vecuma grupā Lotei Bērziņai – 5.vieta, Annai Kaļvai – 8.vieta.