Skip to content

Siguldas Sporta skolas audzēknim Raineram Paeglim labs sniegums rollerslēpošanā Pasaules kausa posmos

Siguldas Sporta skolas Distanču slēpošanas  nodaļas Raivja Zīmeļa audzēknis Rainers Paeglis  ir izcīnījis vietu Latvijas rollerslēpošanas izlasē un vasarā jau piedalījies vairākos Pasaules kausa posmos.

Jūlijā Slovākijas pilsētā Banska Bistrica sprintā 200 m Rainers izcīnīja 7. vietu, slidsolī 15 km – 6. vietu, 10 km klasiskā soļa distancē – 5.vietu. No 22.-24. augustam Rainers kopā ar izlasi devās uz netālu esošo Otepē (Igaunija) trasi, lai piedalītos otrajā Pasaules kausa posmā. Sprintā un klasiskā soļa distancē tika izcīnīta 9. vieta, bet slidsoļa 20 km distancē nieka 1,1 sekunde viņu šķīra no 3. vietas. Diemžēl šajā distancē Raineram salūza nūja, un ar aizdotu, manāmi īsāku nūju viņš nespēja ierindoties pirmajā trijniekā. Uz Igaunijas posmu Raineram līdzi devās Siguldas Sporta skolas fizioterapeits Dāvis Artūrs Paeglis, lai palīdzētu sagatavoties un atjaunoties startiem.

Lai iegūtu iespēju tikt Latvijas izlasē, Rainers kopīgi ar treneri R.Zīmeli un vecākiem ir ieguldījis milzīgu darbu vairāku gadu garumā. Šāds piemērs lieliski rāda jaunajai distanču slēpošanas paaudzei, ka, arī Siguldā trenējoties, ir iespējams sasniegt pasaules sacensību un Latvijas izlases līmeni.

Nākamais Pasaules kausa posms sākas jau šo piektdien, 27. augustā, Madonā, kur formāts būs tāds pats kā iepriekšējos posmos: sprints, slidsolis un klasika. Turam īkšķus!

Raivis Zīmelis šogad turpinās savu darbu Siguldas Sporta skolā un būs treneris arī pašiem jaunākajiem skolas audzēkņiem distanču slēpošanā.