Skip to content

Noskaidroti Latvijas spēcīgākie badmintonisti

Jau trešo nedēļas nogali pēc kārtas notiek Latvijas čempionāti badmintonā dažādu vecuma grupu jauniešiem un pieaugušajiem. Šoreiz Talsos medaļas sadalīja spēcīgākie Latvijas badmintona spēlētāji.

Par divkārtēju valsts čempioni kļuva Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas spēlētāja Jekaterina Romanova. Kopā ar kluba biedru Teodoru Kerimovu viņa aizstāvēja pagājušā gada čempionu titulu jauktajās dubultspēlēs un sieviešu dubultspēlēs kļuva jau par pieckārtēju Latvijas čempioni. Tas šoreiz pārī ar jauno Annu Kupču, kurai šī bija jau piektā valsts čempiones zelta medaļa pēdējo trīs nedēļu laikā, summējot arī jauniešu turnīros iegūtos titulus.

Kārlim Vidasam un Paulam Gureckim šoreiz neizdevās nosargāt pagājušā gada čempionu laurus dubultspēlēs vīriešiem, sīvā cīņā piekāpjoties pieredzējušajiem Edijam Līviņam un Tomam Preinbergam no Rīgas.

Bronzas godalgas izcīnīja Monika Radovska pārī ar RBS/RSP pārstāvi Kristīni Šeferi sieviešu dubultspēlēs, Artūrs Akmens un Anna Kupča vienspēlēs, vīru dubultspēlēs Teodors Kerimovs, Ardis Daniels Bedrītis un jauktais pāris Ardis Daniels Bedrītis, Anna Kupča.

Vēl mūsu jauktajam pārim Artūrs Akmens, Annija Rulle-Titava ceturtā vieta, tāpat kā Artai Priedniecei vienspēlēs un pārī ar Amandu Azarovu dubultspēlēs sievietēm.

No jauniešiem, kas startēja pieaugušo klasē, jāatzīmē pāra Madara Mackēviča/Anete Priedniece astotā vieta dubultspēlēs sievietēm un Nikolas Muķieles devītā pozīcija kopā ar rīdzinieci Elzu Zitāni.

Turnīra tabulas var atrast: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=89E6BBFB-D5CF-4078-986C-3DA73856E7DB Finālspēļu TV translācijas: https://www.youtube.com/watch?v=5Ywg0LeXtgY&t=2s