Skip to content

Annai Kupčai divas zelta medaļas Baltijas jauniešu čempionātā badmintonā

Liepāja 2021.gada nogalē notikušajā Baltijas jaunatnes čempionātā, piedaloties badmintonistiem no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas, sacensību pirmajā dienā tika noskaidroti uzvarētāji vienspēļu turnīros U14, U16 un U18 vecuma grupās. Siguldas Sporta skolas audzēkne Anna Kupča vienīgā no Latvijas izcīnīja kādu no zelta medaļām, uzvarot U18 sieviešu vienspēļu turnīrā, citās vecuma grupās uzvarēja meitenes no Baltkrievijas un puiši no Igaunijas.

Vecuma grupā U14 mazajā finālā par trešo vietu Anete Priedniece piekāpās Baltkrievijas spēlētājai un palika ceturtajā vietā. Madara Mackēviča, Agate Štamere un Leila Anna Siliņa šajā spēļu kategorijā ierindojās attiecīgi septītajā, astotajā un devītajā vietā.

Vecuma grupā U16 meiteņu vienspēlēs Nikola Muķiele palika devītajā vietā. Dubultspēlēs Nikolai ar pārinieci no Jelgavas Loretu Boku piektā vieta, jauktajās dubultspēlēs kopā ar liepājnieku Leonardo Golovčenko astotā pozīcija.

Sacensību otrajā dienā vēl vienu Baltijas jauniešu čempionu titulu izcīnīja Anna Kupča un Annija Rulle-Titava dubultspēlēs vecuma grupā U18. Viņas sīvā cīņā finālā ar 2-1 (21-17, 14-21, 21-17) pieveica Igaunijas labāko pāri. Jauktajās dubultspēlēs Anna un Annija ar saviem partneriem no Talsiem un Baltkrievijas ierindojās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā. Sudraba godalgas dubultspēlēs meitenēm vecuma grupā U14 ieguva Anete Priedniece un Madara Mackēviča. Pāris Leila Anna Siliņa un Agate Štamere ierindojās ceturtajā vietā.