Skip to content

Aizvadīts Latvijas čempionāts badmintonā

Pagājušās nedēļas nogalē Ķekavā risinājās Latvijas 2022.gada čempionāts badmintonā. Pēc Latvijas Badmintona federācijas informācijas, čempionātam bija pieteikušies 85 sportisti no nozīmīgākajiem Latvijas badmintona centriem – Liepāja, Talsi, Jelgava, Ozolnieki, Emburga, Baloži, Salaspils, Jēkabpils, Valka, Valmiera, Cēsis, Sigulda un Rīga. Taču pēdējā brīdī Covid-19 dēļ viņu skaits tomēr bija mazāks.Divas zelta un vienu sudraba medaļu izcīnīja sešpadsmitgadīgā Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas spēlētāja Anna Kupča.

Anna Kupča – sieviešu vienspēļu uzvarētāja

Sieviešu vienspēļu finālā viņa ar 2-0 (21-13, 21-18) pieveica kluba biedreni Jekaterinu Romanovu. Apvienojoties pārī, viņas bija pārliecinoši labākās sieviešu dubultspēlēs.

Jekaterina un Anna

Jaukto dubultspēļu kategorijā Anna spēlēja pārī ar Ardi Danielu Bedrīti, un fināla trešajā setā tikai divi punkti pietrūka, lai Anna kļūtu par Latvijas 2022.gada absolūto čempioni.

Par valsts čempionu dubultspēlēs vīriešiem kopā ar rīdzinieku Reini Kraukli kļuva Artūrs Akmens, kurš savam medaļu skaitam pievienoja arī bronzas godalgu vīriešu vienspēļu kategorijā.Šajā čempionātā bronzas medaļas nopelnīja arī Arta Priedniece vienspēlēs sievietēm, Teodors Kerimovs dubultspēlēs vīriešiem kopā ar Ardi Danielu Bedrīti un jaukto pāru cīņās kopā ar Jekaterinu Romanovu.Vēl Ivars Petrovskis vienspēlēs vīriešiem palika trīsdesmit piektajā vietā. Mūsu jaunās spēlētājas Nikola Muķiele, Madara Mackēviča sieviešu vienspēļu kategorijā ierindojās dalītajā trīspadsmitajā vietā, bet Anete Priedniece palika septiņpadsmitā. Dubultspēlēs sievietēm Madara un Anete devītajā vietā, bet Nikola kopā ar pārinieci no Liepājas desmitās.

Sacensību rezultātu tabulas – https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament…