Skip to content

Uģis Mitrevics aicina pārtraukt finansējuma piešķiršanu pasākumiem ar Krievijas pārstāvju dalību

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs  Uģis Mitrevics nācis klajā ar paziņojumu, ka šīsdienas domes sēdē (24.februārī) tiks virzīts lēmumprojekts par šā gada budžeta pārskatīšanu līdzfinansējuma piešķiršanā  tiem kultūras, sporta, izglītības vai citu jomu pasākumiem vai aktivitātēm, kuros piedalās vai atbalsta Krievijas Federācija.

“Es uzskatu par neiespējamu sacensībās vai kultūras, izglītības pasākumos satikties Krievijas un Siguldas novada skolēniem, sportistiem vai kultūras pārstāvjiem, ja tikmēr Ukrainā šie paši cilvēki – bērni, vecāki un vecvecāki – ar ieročiem rokās aizstāv savu zemi un cieš no karadarbības. Mēs nevēršamies pret Krievijas sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, bet uzskatām, ka mēs nevaram piedalīties pasākumos, kuros karadarbības dēļ nu jau vairs nevarēs piedalīties ukraiņi,” savu atbalstu Ukrainai pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Šodien, 24. februārī, plānots pieņemt konceptuālu lēmumu par finansējuma nepiešķiršanu pēc šādām pazīmēm:

  • Pašvaldība finansiāli neatbalstīs nekāda veida izglītības, kultūras, sporta un citus pasākumus Siguldas novadā, ja tajos plāno piedalīties Krievijas Federācijas pārstāvji;
  • Pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja viņu aktivitātes ir paredzētas Krievijas Federācijā;
  • Pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja tie piedalīsies pasākumos, kuros plānota arī Krievijas Federācijas pārstāvju dalība.

Tādējādi mēs paudīsim solidaritāti ar ukraiņu izglītības, kultūras, sporta vai citu jomu pārstāvjiem, kuri nevar šajos pasākumos piedalīties.

Piemēram, finansējuma liegums attieksies uz Skeletona akadēmijas jaunajiem talantiem, kuri šajā gadā plānojuši treniņus un sacensības aizvadīt kādā no Eiropas boblseja un kamaniņu trasēm.

Šīs iniciatīvas atbalstu mutiski jau apstiprinājuši arī citi domes deputāti, un skeletona treneris Dainis Dukurs informējis, ka pārtrauks veiksmīgo sadarbību ar vairākām Krievijas sporta federācijām.

Siguldas novada vadība ir solidāra ar ukraiņu tautu un nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību, uzbrūkot Ukrainai.