Skip to content

Siguldas Sporta skolas kalnu slēpotāji izcīnījuši vairākas uzvaras Baltijas kausā Somijā

Pagājušajā nedēļā Somijas ziemeļu ciematā Pihē norisinājās šīs sezonas noslēdzošais piektais posms prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Vairākās sacensību dienās trīs jauniešu vecuma grupas kalnu slēpotāji sacentās piecās disciplīnās – supergigantā, Alpu kombinācijā, milzu slalomā, slalomā un paralēlajā slalomā., sadalot arī godalgas valsts čempionātā. Cīņā ar Somijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem panākumus, tajā skaitā arī vairākas uzvaras, guva Siguldas Sporta skolas (SSS) SK Pantera audzēkņi.

Tradicionālais un prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā jau vairāk nekā desmit gadus marta mēnesī norisinās Somijā. Jau astoto reizi par tās mājvietu ir izvēlēts mazs Somijas ciemats netālu no polārā loka – Pihe. Pirmajā nedēļā Pihē sacentās trīs jauniešu grupas – U16, U14 un U12, kurās visās sacentās vairāk nekā desmit dalībnieki, bet dažās skaits jau sasniedza divdesmit.

U16 grupā meitenēm par uzvarām un medaļām bagātāko no visām jauniešu grupām kļuva SSS/ SK Pantera pārstāve Frīda Saļņikova, kuras kontā četras uzvaras un trešā vieta paralēlajā slalomā. Viņas dvīņu māsa Elza nopelnīja trīs trešās vietas kopējā ieskaitē (sudraba medaļas Latvijas čempionātā) un uzvarēja paralēlajā slalomā. Puišiem šajā grupā labākais no Latvijas visos piecos startos bija Emīls Indriksons no SSS/ SK Pantera, kuram cīņā ar spēcīgajiem igauņiem kopējā ieskaitē izdevās četras reizes iekļūt trijniekā un slalomā arī uzvarēt.

U14 grupā meitenēm pirmajās trijās disciplīnās dominēja igauniete Nora Roneta, bet slalomā un paralēlajā slalomā, pateicoties Annijas Biezās un Heidijas Ciagunes pūliņiem, uzvaras tika arī SSS. Annija un Heidija, kā arī vēl viena SSS audzēkne Estere Jansone dažādā secībā sadalīja medaļu komplektus valsts čempionāta ieskaitē faktiski visās disciplīnās. Puišiem šajā vecumā no SSS labāk veicās Arno Pušņinam, kurš kopējā ieskaitē iekļuva sešiniekā, bet valsts čempionātā nopelnīja vairākas bronzas medaļas, esot trešajam labākajam no latviešiem gandrīz visās disciplīnās.

U12 grupā meitenēm līdzīgi kā U14 grupā galveno toni latviešu meiteņu vidū noteica SSS/Pantera audzēknes – Daniela Anna Livčāne, Nikola Grīnberga, Emīlija Kliesta, kurām konkurenci sastādīja spēcīgās somietes un igaunietes. Konkurentes tika pie trim uzvarām, bet Livčāne nodrošināja Latvijai divas – esot labākajai supergigantā un Alpu kombinācijā. Ja ne kļūdas, tad gan jau vēl kāda uzvara mūsu valstij un SSS sanāktu. Divas otrās un divas pirmās vietas latviešu meiteņu vidū Grīnbergai, savukārt Kliestai divas otrās un pārējās trešās vietas. Ar iegūtām divām bronzas medaļām valsts čempionātā mājās atgriezās vēl viena SK Pantera pārstāve Līva Putniņa. Līdzīgi kā vecākais brālis Emīls arī Kristiāns Indriksons bija labākais no Latvijas savā vecuma grupā U12, izņemot vienu disciplīnu. Kristiāns cīņā ar spēcīgajiem igauņiem un somiem vairākas reizes tika trijniekā, taču vienīgo uzvaru SSS un Latvijai šajā grupā nodrošināja cits SSS/Pantera pārstāvis Patriks Ciaguns, kurš uzvarēja pēdējā dienā paralēlajā slalomā, bet pārējās disciplīnās pamatā bija sešiniekā un otrais labākais latviešu vidū. Vairākas bronzas medaļas Ronijam Doršam, kurš arī ir no SSS/Pantera.

Rakstu sagatavoja : Ivars Bācis

Foto: Sandra Meldere