Skip to content

Anna Kupča – absolūtā Latvijas čempione badmintonā U19 vecuma grupā

Pagājušās nedēļas nogalē Valmierā risinājās Latvijas čempionāts U11, U15 un U19 vecuma grupu jauniešiem, kurā startēja vairāk nekā 110 spēlētāji no Rīgas, Cēsīm, Valmieras, Talsiem, Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Valkas, Baložiem un Siguldas.

Vecuma grupā U19 triumfēja Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas spēlētāja Anna Kupča, kura kļuva par Latvijas absolūto čempioni, uzvarot visās spēļu kategorijās. Turnīra laikā nezaudējot nevienā setā, viņa pārliecinoši uzvarēja vienspēlēs, pārī ar Anniju Rulli-Titavu dubultspēlēs un kopā ar Valkas pārstāvi Jāni Jaunslavieti  jauktajās dubultspēlēs. Sešpadsmitgadīgā Anna Kupča šī gada Latvijas čempionātos (pieaugušajiem, U21 un U19) kopumā ir izcīnījusi septiņas zelta un vienu sudraba medaļu.

Vicečempionu titulus jauktajās dubultspēlēs vecuma grupā U19 ieguva Dāvis Strazdiņš un Annija Rulle-Titava. Dāvim vēl sudrabs kopā ar rīdzinieku Tomu Salu dubultspēlēs jauniešiem.

Bronzas medaļas dubultspēlēs jaunietēm ieguva Nikola Muķiele un Paula Mackēviča, kuras vienspēļu kategorijā ierindojās attiecīgi septītajā un piektajā vietā.

Pie pirmā Latvijas čempiona titula tika Marts Martijs Treijs, kurš vecuma grupā U11 pārī ar rīdzinieku Oskaru Bajāru uzvarēja dubultspēlēs zēniem, kur sudraba godalgas tika Albertam Erelim un Krišjānim Rokpelnim. Krišjānim vienspēlēs trešā vieta, Martam ceturtā, Albertam piektā.

Vecuma grupā U15 divas zelta un vienu sudraba medaļu savā īpašumā ieguva Anete Priedniece. Anete vienspēļu finālā pieveica Madaru Mackēviču, pēc tam, apvienojoties pārī, meitenes bija labākās dubultspēlē, bet jaukto pāru turnīrā kopā ar Valmieras pārstāvi Artūru Bratčikovu sīvā finālmačā ar 1-2 (21-18, 16-21, 19-21) piekāpās rīdziniekiem Regnāram Bajāram un Madarai Gaurei.

Vicečempionu tituls dubultspēlēs zēniem vecuma grupā U15 tika Klāvam Geibam un Danielam Kubliņam.

Sacensību rezultātu tabulas var atrast:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=8694DABE-E5B5-4877-A104-A38A9F2FAA69

Spēļu ierakstus var skatīties LBF YouTube kanālā:https://www.youtube.com/watch?v=6O2Cu6kgkwA (pirmā diena)