Skip to content

Jānim Stūrītim ceturtā vieta Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē

Siguldas Sporta skolas/ Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Jānis Stūrītis (treneri Gunta Blūmiņa/ Gints Bitītis) izcili startējis Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiskajās spēlēs, 800 metru skrējienā izcīnot augsto 4.vietu.

Olimpiāde no 24. līdz 30.jūlijam norisinās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, un no Latvijas tajā piedalās 34 jaunie atlēti, pārstāvot septiņus sporta veidus – badmintonu, džudo, peldēšanu, riteņbraukšanu, tenisu, vieglatlētiku un vingrošanu

Jānis Stūrītis 26.jūlijā savā pirmajā startā Slovākijā iekļuva Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu finālā 800 metru skriešanā. Stūrītis savā skrējienā finišēja minūtē un 59,14 sekundēs, ieņemot trešo vietu sešu skrējēju konkurencē. Finālā Jānis 800 metrus veica minūtē un 59,55 sekundēs, no goda pjedestāla atpaliekot nedaudz mazāk kā sekundi. Ātrākais bija francūzis Janiss van Landuī, kurš finišēja minūtē un 56,96 sekundēs. Otro vietu ieņēma slovēnis Žans Ogrincs, kamēr bronzas godalgu izcīnīja Nuno Kordeiro no Portugāles.

Jānim šī sezona ir ļoti veiksmīga. Jūlija sākumā viņš izcīnīja zelta medaļu Latvijas U18 čempionātā 400 m distancē (50,63) un sudraba medaļu 800 m distancē (1:57,68). Pēc tam sekoja starts Baltijas čempionātā, kur Jānis 800 m distance izcīnīja sudraba medaļu ar rezultātu 1:55,92.

Sveicam Jāni Stūrīti un viņa trenerus ar lielisko sasniegumu!