Skip to content

Annai Kupčai dalīta 17.vieta pasaules junioru čempionātā badmintonā

Siguldas badmintona kluba / Siguldas Sporta skolas  pārstāve Anna Kupča bija pārliecinoši labākā no Latvijas izlases Spānijas pilsētā Santanderā  notiekošajā pasaules junioru čempionātā badmintonā. Viņa vienīgā spēja gūt panākumus individuālajā turnīrā un arī izcīnīja vairumu uzvaru komandu turnīrā.

Vienspēļu turnīrā juniorēm Anna pirmajā kārtā uzvarēja Emīliju Pērsimu no Igaunijas 2:0 (21:18, 21:15), otrajā ar 2:0 (21:10, 21:19) pārspēja Leu Vībohovu no Slovākijas, bet trešdien cīņā par vietu astotdaļfinālā neatrada argumentus pret Esteri Vardojo no Indonēzijas, kura turnīrā ir izlikta ar trešo numuru – 0:2 (5:21, 4:21).

Labāko trīsdesmitdivniekā iekļuva tikai sešas Eiropas spēlētājas, tajā skaitā arī Anna Kupča, kas noslēgumā deva dalīto septiņpadsmito vietu pasaulē, pārējās bija Āzijas spēlētājas. Pasaules komandu čempionātā Latvijas junioru izlase 38 izlašu konkurence ierindojās 31.vietā. Apakšgrupas turnīrā Latvijas sportisti ar 0:5 zaudēja Indonēzijai, Malaizijai un Zviedrijai, turnīrā par 25.-32.vietu ar 1:4 Slovēnijai un ar 2:3 Portugālei, bet pēdējā mačā ar 4:1 pārspēja Armēniju.

Apsveicam Annu un viņas treneri Aināru Gurecki ar veiksmīgo spēli pasaules junioru čempionātā!