Skip to content

Siguldā notiek Latvijā pirmais Pasaules reitinga junioru badmintona turnīrs

No 11. līdz 13.novembrim Siguldas Sporta centrā notiek Pasaules junioru reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia Junior 2022”, kurā piedalās 139 spēlētāji no 12 valstīm, tai skaitā Anglijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas. Vienlaicīgi ar Pasaules reitinga U19 turnīru notiek arī  XXIX Siguldas atklātais čempionāts badmintonā jauniešiem U13, U15 un U21 vecuma grupās.

Pasaules reitinga junioru (U19) turnīrs Latvijā notiks pirmo reizi. Tas bija ieplānots jau 2021.gadā, taču nenotika Covid-19 ierobežojumu dēļ. Līdz šim Latvijā kopš 2014.gada notiek Pasaules reitinga turnīrs pieaugušajiem, sākotnēji Rīgā kā “Yonex Rīga International”, bet kopš 2016.gada Jelgavā kā “Yonex Latvia International”. Kopš 2019.gada Latvijā notiek Eiropas U17 reitinga turnīrs “Yonex Latvia U17”, sākotnēji Siguldā no 2019. līdz 2021.gadam, bet 2022.gadā tas notika Liepājā.

Latvija ir viena no nedaudzām Eiropas un Pasaules valstīm, kurā Pasaules un Eiropas reitinga turnīri ir notikuši arī, neskatoties uz Covid-19 ierobežojumiem. 

Pasaules reitinga junioru turnīrā šogad var piedalīties spēlētāji, kas dzimuši 2004. gadā un jaunāki. 

Vairums no spēlētājiem Siguldā ierodas ceturtdien, 10.novembrī, taču spēlētāji no Indijas uzturas Siguldā jau kopš svētdienas, 6.novembra, savukārt Izraēlas spēlētāji kopš pirmdienas, 7.novembra.

Piektdien, 11.novembrī turnīrs sāksies plkst. 10:00 ar 1/32 fināliem un piektdien notiks arī 1/16 fināli. Sestdien, 12.novembrī no plkst 10:00 notiks 1/8 fināli un 1/4 fināli no plkst. 16:00, svētdien no plkst. 9:30 notiks 1/2 fināli, no bet no plkst. 13:00 sāksies finālspēlēs.

Spēlētājiem, kas zaudē, turnīrs attiecīgajā disciplīnā līdz ar to ir beidzies. Nenotiek arī spēle par trešo vietu, savukārt bronzas medaļas tiek pasniegtas abiem 1/2 finālu zaudētājiem.

Skatītājiem ieeja Siguldas sporta centrā ir bezmaksas.

Visas spēlēs tiks translētas arī “Yonex Latvia International” Youtube kanālā.

Tāpat kā Latvijā notiekošo pasaules reitinga turnīru pieaugušajiem “Yonex Latvia International” un Eiropas badmintona U17 reitinga turnīru jauniešiem “Yonex Latvia U17”, arī Pasaules reitinga junioru turnīru “Yonex Latvia Junior” kā ģenerālsponsors atbalsta badmintona inventāra ražotājs “Yonex”. 

Siguldā notiekošo badmintona turnīru finansiāli atbalsta arī Siguldas novada pašvaldība.

Turnīra spēlētāji saņems dāvanas arī no kafijas “Lavazza” un Latvijas pārtikas ražotāja “Aloja – Starkelsen”. Spēlētājiem būs iespēja uz atvieglotiem noteikumiem apmeklēt izklaides parku “Tarzāns”, kā arī ūdens atrakcijas Siguldas Sporta centrā, savukārt atlidojušajiem visiem būs iespēja izmantot “Fiqsy” elektro auto nomas pakalpojumu par īpašām cenām. Turnīru Siguldā organizē Siguldas badmintona klubs, sadarbībā ar Siguldas Sporta centru un biedrību “Badminton 100”. Turnīra direktors ir Kristians Rozenvalds.