Skip to content

Anete Salava startē Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās ar slēpēm

Siguldas Sporta skolas Orientēšanās un Distanču slēpošanas nodaļu audzēkne  Anete Salava (treneri M.Cigle, K.Kārkliņš) ir iekļauta Latvijas ziemas orientēšanās izlases sastāvā W17 grupā kā pirmais numurs un šonedēļ piedalīsies Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās ar slēpēm (European youth ski orienteering championships (EYSOC)).

Šīs sacensības norisināsies no 30.janvāra līdz 5.februārim Madonā. Sacensību centrs atrodas Smeceres silā. 30.janvārī bija iespējams piedalīties modelī jeb treniņā, lai sagatavotos sacensību dienām.

Šodien, 31.janvārī, plkst.10:00 Anete startēja W17 grupā sprinta distancē. Distances garums 2,4km ar 9 kontrolpunktiem (KP).

Trešdien, 1.februārī, sacensības notiks vidējā distancē. Anetes grupai (W17) starts sāksies plkst. 10:00. Distances garums ap 3,6km, 13KP.

Ceturtdien, 2.februārī, atpūtas diena, izlašu pārstāvji pieteiks sastāvu garajai distancei, kas norisināsies 3.februārī. Garajā distancē būs masu/kopējais starts, kas nozīmē, ka visi grupas dalībnieki startēs reizē. W17 grupai starts šoreiz nedaudz vēlāk – 11:30, distances garums 7km ar 20KP.

4.februārī paredzētas stafetes. W17 grupai starts 1.etapam plkst. 10:15. Stafetē distances garums būs aptuveni 3,6 km. 5.februārī būs šo sacensību pēdējais starts sprinta stafetēs. Sprinta stafetēs starts nav atsevišķi pa grupām, kā iepriekšējie starti, komanda sastāvēs no sešiem dalībniekiem, no kuriem trim jābūt sievietēm.

Informāciju par sacensībām, starta sarakstus un rezultātus var redzēt šeit: https://esoc2023.lv/ , kā arī šeit: https://orienteering.sport/event/european-ski-orienteering-championships-2/sprint/