Skip to content

Anna Kupča saņem Gada balvu 2023 kā Latvijas labākā badmintoniste

Par 2022.gada labākajiem badmintonistiem tika atzīti siguldieši Anna Kupča un Artūrs Akmens.  Pagājušajā gadā Annas Kupčas kontā ir astoņi valsts čempiones tituli pieaugušajiem, U21 un U19 jauniešiem un Siguldas badmintona kluba/Siguldas Sporta skolas komandas sastāvā Latvijas klubu čempionātā. Labs starts Annai padevās arī Pasaules un Eiropas junioru čempionātos, kur izcīnītas dalītās septiņpadsmitās vietas sieviešu vienspēļu kategorijā un svarīgas uzvaras komandu sacensībās. Artūrs Akmens kļuva par Latvijas čempionu dubultspēlās vīriešiem un klubu komandu sacensībās, kā arī ieņēma pirmo vietu Latvijas vīriešu vienspēļu un jaukto dubultspēļu reitingā.

Par labāko dubultspēļu pāri tika kronētas Anna Kupča un Jekaterina Romanova, kuras pārliecinoši uzvarēja Latvijas čempionātā, noslēdza gadu pirmajā vietā LBF reitingā un Pasaules badmintona sieviešu dubultspēļu reitingā ierindojās augstajā 108.vietā.

Tāpat Annai un Jekaterinai tika nominācijas „Gada Notikums” balva par sensecionālu vicečempionu titulu Horvātijas Open Pasaules reitinga turnīrā.

Nominācijā „Gada Sauciens” pārāka par visiem bija Annija Rulle-Titava.

Par gada labāko klubu tika atzīts Siguldas badmintona klubs, titulu draudzīgi dalot ar Baložu badmintona klubu. Par gada labāko treneri kļuva valmierietis Andis Bērziņš, kurš balsošanā pārspēja SBK/SSS trenerus Aināru Gurecki un Jekaterinu Romanovu.