Skip to content

Anetei Salavai bronza Skandināvijas junioru kausā

Skandināvijas junioru kauss ir ikgadējas ziemas orientēšanās sacensības, kur Skandināvijas valstis labākos noskaidro 16, 18 un 20 gadīgo jauniešu grupās. Šogad uz šīm sacensībām devās arī Latvijas jaunieši. Datumu maiņu dēļ gan nepiedalījās Somija, kurai šajā nedēlas nogalē bijs savs čempionāts, tomēr konkurence neapšaubāmi bija spēcīga.

Garajā distancē no mūsējiem vislabāk nostartēja Gustavs Staņa un Anete Strauta, kuri savās grupās tika pie bronzas medaļām. Vidējā distancē un pjedestāliem kāpa pat veseli 3 mūsējie – 1. vieta Audrim Odo Vītoliņam, savukārt trešie savās grupās bija siguldiete Anete Salava un Ritvars Ļepeškins. 

Jauniešus uz Skandināvijas kausu pavadīja treneris Nauris Neimanis, kurš ieskicē tieši šo sacensību īpatnības:

Priecē, ka labāko trijniekā cīņā ar spēcīgajiem zviedriem un norvēģiem izdevās iekļūt 5 latviešiem. Apliecinājums, ka panākumi čempionātā Madonā nebija nejaušība. Distances fiziski smagas, pieprasīja rūpīgu variantu izvēli līkumotajās trasēs. Sniega biezums aptuveni 1 metrs un tas ir kopumā mīksts. Tas jāņem vērā slēpošanas un orientēšanās tehnikā.
Piemēram, neliela neuzmanība, ielaižot slēpes priekšgalu svaigajā sniegā, var maksāt vismaz 1 minūti ilgu piecelšanos no sniega.

Teksts un foto: LOF