Skip to content

Kristaps Caucis – Bumbas karalis 2023 jaunākajā grupā

Sestdien, 18.martā, notika Siguldas Sporta skolas atbalsta biedrības organizēto basketbola prasmju sacensību “Bumbas karalis 2023” 1.posms. Tajā sacentās 2010.gadā dzimušie un jaunāki Siguldas Sporta skolas basketbolisti. Otrajā posmā, kas notiks 15.aprīlī, savas prasmes demonstrēs 2008.-2009.gadā dzimušie jaunieši, savukārt 13.maijā – 2007.gadā dzimušie un vecāki Siguldas Sporta skolas audzēkņi.

Jaunākajā grupā kopā stratēja 24 dalībnieki, no tiem 8 meitenes. Sākumā katrs dalībnieks veica kvalifikācijas skrējienu, pēc kura tika noteikti pāri izslēgšanas skrējieniem. Katrā skrējienā dalībniekiem bija jāveic līkloča dribls, piespēle mērķī, jāiemet soda metiens, tad apkārt aizsargam un divsoļa metiens otrā grozā. Vairākus jauniešus “iegāza” tieši soda metiens. Finālā satikās Kristaps Caucis un Kecija Vīksne. Jāsaka, ka cienīgi pretinieki, abi visu izdarīja maksimāli ātri, tomēr Kristaps par kādu dekundes daļu ātrāk iemeta brumbu grozā, tāpēc tieši viņš tika kronēts par šīs vecuma grupas Bumbas Karali 2023.

Sacensībās tika iesaistīti arī vecāki. Pēc jauniešu kvalifikācijas skrējiena notika vecāku soda metienu konkurss. Pēc izslēgšanas principa notikušajās sacensībās uzvarēja Līnas Lases mamma Ginta Lase. Apsveicam!

Pasākuma noslēgumā notika arī basketbola spēle starp divām komandām, kuras katru veidoja vecāki un bērni. 2 x 7 minūšu spēlē uzvarēja komanda “Marinātie gurķīši”.

Basketbola prasmju konkurss tiek organizēts ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.