Skip to content

Siguldā risināsies kārtējā skeletona atlase

Lai atlasītu jaunus un talantīgus sportistus 2026.gada ziemas Olimpiskajām spēlēm, Latvijas skeletona komanda aicina uz atlasi 18. martā plkst. 11:00 Siguldas sporta centrā.

Ātri un spēcīgi jaunieši tiek aicināti pierādīt sevi 20 metru sprintā un tāllēkšanā no vietas un pievienoties jau esošajai 12 sportistu komandai, kas gatavojas Olimpiskajām spēlēm Milānā.

Lai pieteiktos atlasēm, aicinām aizpildīt šo anketu https://forms.gle/hzENz29ZFfy9Srf18

Labākie sportisti no atlases stiprinās fizisko sagatavotību vasaras nometnēs, bet rudenī trenēs skeletona starta ieskrējienu ledus estakādē. Labākajiem būs iespēja iepazīties ar īstu ledu skeletona trasē un pie labiem panākumiem tiks dota iespēja cīnīties par dalību starptautiskajās sacensībās. Jaunieši trenēsies pie profesionāliem treneriem ar daudzu gadu pieredzi skeletonā un, sasniedzot augstus sasniegumus, pretendēt uz Latvijas Olimpiskās vienības stipendiju. Tas ir arī ceļš uz duālo karjeru, jo sportistiem ar augstiem sasniegumiem ir paredzētas budžeta vietas dažādās Latvijas augstskolās.

Latvijas skeletona komandas attīstībai ir piesaistīti bijušie skeletona sportisti, skeletona sporta pamatlicēji Latvijā un sporta veterāni, kā arī esošās komandas cilvēki. Ar jauniešiem strādā Ivo Šteinbergs, Dainis Dukurs, Jānis Krūmiņš, pie fiziskās sagatavotības ir piesaistīts profesionālis Andris Eikens, kurš trenē olimpietes Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Graudiņu pludmales volejbolā. Iedvesmu un padomus jaunajiem sportistiem sniedz arī Martins un Tomass Dukuri, kuri nule beiguši savas spožās karjeras. Pievienojies un pārstāvi Latviju starptautiskās sacensībās visā pasaulē!