Skip to content

Sigulda uzņem jaunos dambretistus no visas Latvijas

26.martā Siguldas pagasta kultūras namā notika Siguldas atklātais jaunatnes čempionāts 64 lauciņu dambretē, kurā piedalījās 114 dalībnieki no 16 Latvijas dambretes centriem (Līvāni, Kuldīga, Valmiera, Burtnieki, Priekuļi, Ogre, Lielvārde, Ikšķile, Cēsis, Baloži, Bauska, Liepupe, Salacgrīva, Rīga, Salaspils, Sigulda). Šīs sacensības ar Siguldas novada pašvaldības un Siguldas Sporta skolas atbalstu organizēja Siguldas Sporta skolas atbalsta biedrība.

Sacensības notika trīs vecuma grupās, katrā grupā dalībnieki spēlēja kopīgā turnīrā, bet godalgotās vietas tika noteiktas atsevišķi zēniem un meitenēm. Spēles notika pēc Šveices sistēmas 8 kārtās, katrā kārtā dalībniekiem izspēlējot mikromaču, tas ir, divas partijas.

U 8 grupā (2015.g.dz. un jaunāki) kopā spēlēja 33 dalībnieki, no tiem 17 meitenes. Izcīnot 6 uzvaras un 2 neizšķirtus, šajā vecuma grupā uzvarēja Estere Kalēja no Rīgas. 2.vieta meiteņu konkurencē Rebekai Rīnai no Bauskas, bet 3.vieta Annai Birumai no Valmieras. Zēnu konkurencē spēcīgākais bija Ernests Kalvāns (Cēsis), 2.vietā Matīss Rimicāns (Bauska), 3.vietā Dāvis Brolis (Valmiera).

U 8 grupas laureāti

U 10 grupā (2014.-2013.g.dz.) piedalījās 43 jaunie dambretisti, no tiem 11 meitenes. Šajā grupā absolūtā uzvarētāja bija Ramona Serpāne no Kuldīgas, kurai septiņas uzvaras un tikai viens neizšķirts. Arī otrā vieta absolūtajā vērtējumā meitenei – Luīzai Gudēvicai no Cēsīm, 3.vieta meiteņu konkurencē Rēzijai Rīnai no Bauskas. Zēnu konkurencē uzvarēja Marks Paegle no Valmieras, 2.vietā Emīls Tīlens no Valmieras, 3.vietā Gustavs Vītoliņš no Kuldīgas. Šajā grupā spēlēja arī siguldiete Anna Kaļva, viņai 6.vieta meiteņu konkurencē.

U 10 grupas laureāti

U 13 grupā (2012.-2010.g.dz.) spēlēja 30 dalībnieki, no tiem 13 meitenes. Absolūtais šīs grupas uzvarētājs bija Arvo Krebe no Baložiem, 2.vietā zēnu konkurencē Jaroslavs Čelmajevs no Salaspils, 3.vietā Kevins Vasiļevskis no Valmieras. Meiteņu konkurencē uzvarēja Denija Kemze (Valmiera), 2.vietā Natalija Paškova (Salaspils), 3.vietā Katrīna Reiziņa (Salacgrīva). Šajā vecuma grupā siguldieši ieņēma šādas vietas: Alisei Bondarenko 5.vieta, Mikam Oliņam 10.vieta, Andrē Kļaviņam 11.vieta, Henrijam Vīgantam 12.vieta, Bruno Brengulim 13.vieta, Jurģim Urtānam 14.vieta, Robertam Ivanovam 15.vieta, Albertam Beinertam 17.vieta, Andrim Naglim 23.vieta, Emīlam Vorobejam 24.vieta.

U13 grupas laureāti

Sacensību galvenais tiesnesis bija Siguldas Sporta skolas dambretes treneris Edgars Ratnieks, galvenais sekretārs Limbažu novada sporta skolas dambretes treneris Kārlis Ozols, vēl tiesnešu pienākumus pildīja Kārlis Treijs (Liepupe), Dzintars Kaņeps (Lielvārde), Ojārs Upens (Sigulda).

Paldies sacensību atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldībai, Siguldas Sporta skolai, kā arī WIN WIN Sport un SIA “Siguldas Maiznieks”, kuri palīdzēja sarūpēt jaunajiem dambretistiem jaukas un saldas balvas..