Skip to content

Jaunie skeletonisti veiksmīgi uzsākuši sacensību sezonu

Skeletona akadēmijas audzēkņi Marta Andžāne, Dāvis Valdovskis, Emīls Indriksons, Dārta Neimane un Laura Lēģere ar vairākām izcīnītām medaļām Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās veiksmīgi uzsāka jauno 2023./2024.gada sezonu.

 Sportisti sezonu iesāka ar sacensībām Lillehameres ledus trasē Norvēgijā, kur Dāvis Valdovskis izcīnija 1.vietu, Marta Andžāne 2.vietu un Emīls Indriksons 3.vietu, Dārta Neimane 4.vietu, bet Laura Lēģere ierindojas 11.vietā.

Nākamajā nedēļā sportisti jau atradās citā kontinentā, un Korejas Olimpiskajā trasē zēniem izdevās izcīnīt dubultuzvaru pirmajā sacensību dienā, attiecīgi Dāvim Valdovskim izcīnot 1.vietu un Emīlam Indriksonam ierindojoties 2.vietā tikai vienu sekundes simtdaļu aiz sava komandas biedra. Otrajā dienā Dāvis Valdovskis izcīnīja 2.vietu, bet Emīls Indriksons pēc neveiksmīga 1.brauciena izcīnīja 6.vietu.

Dāmu konkurencē Marta Andžāne divreiz kāpa uz 2.vietas pakāpiena, Dārta Neimane divreiz 4.vietā, bet Laura Lēģere attiecīgi 7. un 5.vietā

Pašlaik sportisti atgriezušies Latvijā, lai gatavotos noslēdzošajām atlases sacensībām decembra sākumā Insbrukā, bet jau tagad ir zināms, ka Latviju Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs skeletonā pārstāvēs 5 sportisti – 2 zēni un 3 meitenes. Šis būs lielākais sportistu skaits, ko Latvijas skeletons ir spējis kvalificēt Jaunatnes Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Visi sportisti ir Siguldas novada iedzīvotāji, un tādā veidā turpinās tradīciju, ka Sigulda un Siguldas novads ir ar visvairāk olimpiešiem pasaulē. Pārējiem sportistiem, kas nepiedalīsies Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs, galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts tepat Siguldā 2024.gada februārī, kā arī Pasaules junioru čempionāts Norvēģijā un Eiropas junioru čempionāts Vācijā.

Skeletona treneris Ivo Šteinbergs