Skip to content

Siguldiešiem medaļas Latvijas čempionāta distanču slēpošanā 3.posmā

15. un 17.martā Madonā, Smeceres silā, notika Latvijas čempionāta distanču slēpošanās noslēdzošais, trešais, posms. Pavasarīgie laika apstākļi netraucēja madoniešiem sagatavot trasi 1,5 km aplī, kurā piektdien notika sacensības komandu sprintā, savukārt svētdien slēpotāji sacentās masu startā.

Par divkārtējām 2024.gada Latvijas čempionēm  S12 grupā piektdien kļuva Agnese Dārziņa un Herta Butkus, Latvijas čempionāta 2.posmā izcīnītajai zelta medaļai stafetēs pievienojot arī zeltu 3.posmā komandu sprintā. Apsveicam meitenes un viņu treneri Lauru Lapiņu!

Čempionu titulu V18 grupā komandu sprintā izcīnīja Siguldas Sporta skolas spēcīgākie šīs vecuma grupas slēpotāji Bruno Bilāns un Kristaps Paio (treneris Kaspars Kārkliņš). Viņiem arī otrais vērtējums absolūtajā vīru vērtējumā.

3.vieta V16 grupā komandu sprintā Leo Bilānam un Robertam Tolpežņikovam (treneris Kaspars Kārkliņš).

Svētdien tradicionāli pirmie cīņā par Latvijas čempiona titulu masu startā devās elites grupas vīri, kopā ar junioriem un jauniešiem V18 grupā, kuriem bija jāveic 15 km distance. Kopā uz starta stājās 28 vīri. Treneris Kaspars Kārkliņš pastāstīja par sacensību norisi: “Jau no paša sacensību sākuma nelielu atrāvienu no visiem izveidoja Lauris Kaparkalējs un Silvestrs Švauksts, kas šādā secībā finišēja arī sacensību noslēgumā. Abiem līderiem sekoja kompakta piecu slēpotāju grupa, kas pamīšus, lai turētu tempu, mainījās katrā aplī. Līdz pēdējiem metriem notika cīņa par 3.vietu absolūtajā vērtējumā un godalgotām vietām junioru un jauniešu grupās. Pēdējā aplī neveiksmīgu kritienu piedzīvoja Bruno Bilāns, kuru aizķēra Dāvis Kalniņš, kā rezultātā Bruno salūza nūja. Tas viņam maksāja dārgas sekundes, lai cīnītos par 3.vietu absolūtajā vērtējumā. Finišā ar lielisku spurtu 3. vietu ieguva J.Skolnieks, 4.vieta R.Lepeskinam, 5.vieta D.Kodolevam, 6.vieta Bruno Bilānam, kas finiša aplī pārliecinoši aizbrauca prom no Dāvja Kalniņa!”  V18 grupas ieskaitē Siguldas Sporta skolas slēpotājam Bruno Bilānam  3.vieta.

Lieliski masu starta sacensības S16 grupā aizvadīja Keita Marcinkeviča, kas 4.5 km  distancē izcīnīja 2.vietu, tikai pašā finiša spurtā nedaudz piekāpjoties uzvarētājai Alisei Plātei no Madonas.