Skip to content

Siguldiešiem medaļas Latvijas čempionātā badmintonā U21, U17, U13 vecuma grupās

Pirmo reizi Jelgavā Zemgales Olimpiskā centra lielajā zālē risinājās FZ FORZA Latvijas čempionāts jauniešiem badmintonā vecuma grupās U21, U17 un U13.

Par absolūto valsts čempioni badmintonā vecuma grupā U21 kļuva Siguldas Sporta skolas absolvente Siguldas badmintona kluba spēlētāja Anna Kupča. Turnīra laikā, nezaudējot nevienu setu, viņa pārliecinoši bija labākā vienspēlēs jaunietēm, pārī ar kluba biedreni Anniju Rulli-Titavu dubultspēlēs un kopā ar rīdzinieku Tomu Salu arī jauktajās dubultspēlēs. Dubultspēlēs jaunietēm bronzas godalgas izcīnija Paula Mackēviča un Nikola Muķiele. Dāvim Strazdiņam sudraba medaļas vienspēlēs un dubultspēlēs kopā ar talsinieku Andreju Vilni. Anijai Rullei-Titavai arī sudrabs mikstā pārī ar Valmieras SS spēlētāju Rihardu Žugu. Anetei Priedniecei pārī ar citu valmierieti Rolandu Bratčikovu bronzas godalgas jaukto pāru cīņās.

Vecuma grupā U17 Anetei Priedniecei un Madarai Mackēvičai čempioņu titulas dubultspēlēs, Anetei vēl sudrabs vienspēlēs un Madarai ar Jaroslavu Aleksejevu arī otrā vieta jauktajās dubultspēlēs. Uz goda pjedestāja otrā un trešā pakāpiena dubultspēlēs zēniem kāpa attiecīgi Jaroslavs Aleksejevs, Daniels Kubliņš un Gustavs Geiba, Renārs Kārkliņš. Jaroslavam bronzas godalga vienspēļu turnīrā.

Vecuma grupā U13 par pārsteigumu parūpējās SBK/SSS jaunā spēlētāja Amēlija Graudiņa. Būdama U11 vecuma grupas spēlētāja, viņa ieguva divas zelta medaļas dubultspēlēs meitenēm un jauktajās dubultspēlēs kopā ar rīdziniekiem attiecīgi Veroniku Markelovu un Oskaru Bajāru. Dubultspēlēs vicečempiona tituls kopā ar Valkas pārstāvi Edvinu Karpatu Rodislavam Aleksejevam. Viņam otrs sudrabs pārī ar Veroniku Markelovu mikstos.

Paldies spēlētājiem, treneriem, vecākiem un atbalstītājiem par izturību divu dienu badmintona maratonā. Paldies Siguldas Sporta skolai par jauno čempionu un laureātu sagatavošanu un atbalstīšanu.